Vad krävs av en text för att den ska bli läst?

Vad krävs av en text för att den ska bli läst?

Framför allt krävs det engagemang och respekt för skrivandets hantverk, men om vi ska skriva ner det i tre punkter vill jag mena att det som gäller är att:

  • Du måste komma med något nytt. Att bara skriva historier som är snarlika de bästsäljande böckerna på topplistorna räcker inte. Behöver du ett bollplank/mentor så kan jag erbjuda den tjänsten. Läs mer här
  • Du måste ha en välskriven historia. Med det innebär det att du ska ha koll på bland annat berättelsens struktur och dramatiska kurva. ”Bland annat” skriver jag, för det handlar inte längre om att bara skriva det som faller en in. Du behöver lära dig skrivkonstens hantverk. Just nu erbjuder jag distanskursen Vinterskrivskolan som innebär att du får lära dig om skrivkonstens grundstenar samtidigt som du utvecklar ditt eget skrivande. Kursen hittar du här.
  • Du måste ha koll på din text så att den är städad från korrekturfel. Ett slarvigt skrivet manus kan få förläggaren att slå ihop ditt manus för att aldrig se åt det igen oavsett hur bra historia du har skrivit. Här hittar du tjänsten korrekturläsningen.

Känns det som du klarar det på egen hand? Om inte så är du välkommen att kontakta mig angående min lektörstjänst. Läs mer här.